Fudbal

Ovo je jedna od posljednjih slika Diega Maradone

Kako javlja najveći argentinski portal Clarin, umro je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona (60) od srčanog udara.

Diego Armando Maradona - Thenet.ng

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona (60) oporavljao se od operacije u kući u Tigresu gdje je preminuo od posljedica srčanog udara.

Podsjetimo, Maradona je završio u samoizolaciji nakon što je jednom od njegovih tjelohranitelja stigao pozitivan test na koronavirus, a nakon toga je odveden u bolnicu, prenosi “Radiosarajevo“.

No, stanje mu nije bilo povezano s posljedicom trenutne pandemije.

Argentinski mediji navode kako su doktori nakon pretrpljenog srčanog udara u njegovom domu pokušali reanimirati Maradonu, ali bez uspjeha.

Tokom fantastične karijere Maradona je branio boje Argentinos Juniorsa, Boca Juniorsa, Barcelone, Napolija, Seville i Newell’s Old Boysa, a u dresu argentinske reprezentacije upisao je 91 nastup i postigao 34 gola, te ju je vodio do naslova svjetskog prvaka 1986. godine.

Ovo je jedna od posljednih zvaničnih slika slavnog nogometaša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh