Fudbal

Sevilla i Chelsea golovima u nadoknadi osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtog kola Lige prvaka, u terminu od 19 sati. Obje u sklopu grupe E, a završene identičnim rezultatom – 1:2.

Chelsea - SCsport.ba

Sevilla je povela u gostima kod Krasnodara već u četvrtoj minuti, prelijepim golom Ivana Rakitića. Izjednačio je Wanderson u 55. minuti, koji je tako krunisao lijepu akciju ruskog tima, a trijumf Sevilli donosi Munir El Haddadi u petoj minuti nadoknade – ujedno i ovjeru plasmana u osminu finala.

Tamo će biti i Chelsea, koji je večeras slavio u gostima kod Rennesa nakon velike drame. Londonski Plavci su poveli u 22. minuti preko Hudson-Odoija, ali Sehrou Guirassy nakon kornera glavom pogađa za izjednačenje – pet minuta prije kraja.

Ipak, Chelsea do pobjede vrijedne prolaza u eliminacijsku fazu dolazi također u sudijskom vremenu, kada Olivier Giroud glavom posprema ‘otpadak’ nakon Gomisove odbrane šuta Tima Wernera.

Tako smo dobili prva dva učesnika osmine finala Lige prvaka, dok će Krasnodar i Rennes u zadnjem kolu se boriti za plasman u Evropsku ligu, prenosi “SCsport“.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh