Fudbal

Premijer liga BiH / Velež ispustio pobjedu protiv Krupe u izuzetno zanimljivoj završnici

Krupa i Velež su podijelili bodove u prvom susretu današnjeg programa 15. kola Premijer lige BiH.

Velež - Krupa - Agencije

Fudbaler Krupe su u prvom poluvremenu bili vrlo oštri, a posebno su bili agresivni nad Brandaom, pa su stoga dobili i tri žuta kartona, a sudija Mulahasanović je Makitanu ‘oprostio’ jedan grublji start nakon što je već imao žuti karton.

Iako je Velež imao više loptu u svom posjedu, tri velike prilike propustili su domaći. Golman Slaviša Bogdanović je odbranio tri sjajne šanse, dvije za Mandića i jednu Filipovića.

Gosti su tražili i penal nakon pola sata igre, ali se Mulahasanović nije oglasio nakon pada Anđušića u kaznenom prostoru Krupe, prenosi “SCsport

U nastavku je i dalje mostarski tim imao inicijativu, ali konkretnije prilike domaćin. Ipak, do vodstva dolaze Rođeni i to u 77. minuti, kada je precizan s bijele tačke bio Fejsal Mulić. Prethodno je golman Krupe Kolak faulirao Zeljkovića u vazdušnom duelu.

No, osam minuta prije kraja meča domaći uspijevaju izjednačiti i to preko rezerviste Aćimovića. Odlično je centrirao Redžić, a Aćimović potpuno neometan glavom poslao loptu u mrežu Veleža.

Ispostavilo se da je to ujedno i konačan ishod meča, vjerovatno i najpravedniji.

Krupa – Velež 1:1 (Aćimović 82’ – Mulić 77’ pen)

Stadion u krupi na Vrbasu. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

KRUPA: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan (Puzigaća), Mandić, Andrejić (L. Nikolić), Filipović (Maksimović), Palić, Modić (Aćimović), Dujaković, S. Nikolić.

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Bihorac (Ćivić), Zeljković, Ćosić, Osmić (Ferreyra), Pršeš (Zvonić), Cvijanović, Anđušić (Vehabović), Brandao, Mulić (Ovčina).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh