Fudbal

Nizozemci nakon meča sa BiH potvrdili da je Babel bio pozitivan na koronu

Reprezentativac Nizozemske Ryan Babel bio je pozitivan na korona test pred utakmicu sa BiH (3:1), potvrdili su iz Nogometnog saveza te zemlje.

Ryan Babel - BSR Agency

Iskusni napadač nije igrao u duelu protiv Zmajeva jer se prije susreta nije osjećao dobro, nakon čega je napustio trening kamp reprezentacije i nije konkurisao za meč sa Zmajevima.

Brzi test na koronavirus pokazao je da je igrač Galatasaraya pozitivan iako je prethodno tri puta bio negativan na PCR test, a vijest je potvrđena nakon utakmice u Amsterdamu.

Zbog toga nizozemski mediji navode da će Babel tokom dana uraditi novi test kako bi bio potpuno siguran da je nalaz validan.

Nizozemska će u okviru Lige nacija već u srijedu igrati protiv Poljske i ima priliku da eventualnom pobjedom, uz kiks Italijana na Grbavici, zauzme prvo mjesto u našoj grupi, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh