Fudbal

Slaven Musa uoči susreta bh. reprezentacije sa Iranom: Bez obzira što je prijateljska utakmica želimo pobjedu

– Sigurno da je bitan rezultat, to će se vidjeti po sastavu, jer ćemo izvesti najbolji mogući za koji smatramo da može doći do pobjede, rekao pomoćnik u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH

Slaven Musa, pomoćni trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH danas je istakao da protiv Irana, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, žele pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sigurno da je bitan rezultat, to će se vidjeti po sastavu, jer ćemo izvesti najbolji mogući za koji smatramo da može doći do pobjede. Definitivno želimo da pružimo i priliku igračima koji su manje igrali ili koji su prvi put ovdje. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti da svima pružimo priliku, ali dobar dio njih će sutra igrati. Biće to jedan spoj iskusnijih igrača i ovih koji su tek došli u reprezentaciju. Rezultat je bitan bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici“, kazao je Musa.

Saradnik selektora Dušana Bajevića pojasnio je da o Iranu nemaju previše informacija, jer su u ovoj godini odigrali tek jednu utakmicu i imaju novog selektora. Također, je kazao da već pomalo razmišljaju i o duelima Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

“U pripremi smo utakmice sa Iranom, bez obzira što nemamo puno informacija o njima. Oni su u ovoj godini odigrali samo jednu utakmicu prije mjesec dana sa Uzbekistanom, tako da smo se pripremali na osnovu te utakmice. Na njima je fokus, ali definitivno ne možemo da ne razmišljamo o Nizozemskoj, a potom i o Italiji. Zna se kakvo je stanje na tabeli, dva boda zaostajemo za Nizozemskom. Stoga praktički okršaj u Amsterdamu protiv njih je ključan. Eventualnom pobjedom ima šanse da ostanemo u najjačem rangu Lige nacija, što je naš cilj. Moja želja je da svi igrači koji su došli budu zdravi i spremni za tu utakmicu, a kada je tako onda možemo igrati protiv njih. To smo i pokazali u Zenici. Jesmo oslabljeni neigranjem kapitena Edina Džeke, imamo problema i na štoperskim pozicijama i u veznom redu, ali mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo sve napraviti da postignemo dobar rezultat kako u Nizozemskoj, tako i u Italiji“, zaključio je Musa.

BiH i Iran odigraće prijateljsku utakmicu u četvrtak sa početkom u 18 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“ bez prisustva publike. Potom “zmajeve“ očekuje ogled sa Nizozemskom u gostima 15. novembra i tri dana kasnije sa Italijom na sarajevskoj Grbavici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh