Fudbal

Direktor Intera uputio apel ministru sporta Italije: “Ova situacija stvara nejednakost, pa zahtijevam…”

Upućen apel ministru sporta Italije.

Giuseppe Marotta - Getty

Direktor Intera, Giuseppe Marotta, uputio je apel ministru sporta Italije, Vincenzu Spadaforu, da dopusti igračima kojima su lokalne zdravstvene vlasti zabranile međunarodne obaveze sa reprezentacijama.

Polemika je izbila u nedelju u izveštajima da je nekoliko lokalnih klubova koji su imali najmanje jedan trenutni slučaj COVID-19 dobio preporuke od lokalne zdravstene organizacije da igrači ostanu u Italiji. To znači da oni ne putu na međunarodne prijateljske utakmice i susrete Lige nacija tokom reprezentativne pauze.

Marotta je novinskoj agenciji Ansa rekao da njegov klub nije donio niti jedan nalog za ostanak kod kuće.

Ova situacija stvara nejednakost, pa zahtijevam da interveniše ministar sporta Spadafora. To mijenja regularnost raznih turnira. Smatram apsurdnim da se lokalne zdravstvene organizacije u različitim regionima ponašaju različito, od Rima preko Milana do Firence“, poručio je Marotta.

On je potom kazao kako postoje protokoli, ali i siva zona stvorena nedostatkom bilo koje centralne organizacije.

Ovo moje podizanje alarma čini još važnijim, kao što sam rekao prije nekoliko dana, morali smo da zaštitimo igrače pod povreda. Inter protestuje zbog toga što bi klubovi iz Serije A imali prednost ako igrači koji imaju zabranu putovanja i žele da im se pruži tretman kao i ostalim“, kazao je Marotta, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh