Fudbal

Amer Gojak debitovao u Seriji A, Torino u Đenovi stigao do prve pobjede u sezoni

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak danas je upisao i svoj debitantski nastup za Torino u Seriji A, nakon što je prije nekoliko dana debitovao u Kupu Italije.

Amer Gojak - SCsport.ba

Gojak se našao u startnoj postavi Torina na gostovanju kod Genoe, a njegov tim je u ovoj utakmici stigao do punog plijena slavivši sa 1:2.

Utakmica je riješena već u prvom njenom dijelu, pošto je Torino već tada postigao oba pogotka, a mreže su tresli Lukić u 10. i Pellegrini (autogol) u 26. minuti.

Genoa je tek u posljednjim trenucima meča smanjila na 1:2 i nije imala vremena da pokuša poravnati. Gol za domaće je postigao Scamacca.

Amer Gojak je u 23. minuti zaradio žuti karton, a u nastavku je napustio teren već na startu drugog dijela u 53. minuti. Tada ga je zamijenio Meite.

Torino je tako stigao tek do prve ovosezonske pobjede s kojom je došao na 18. mjesto sa ukupno četiri boda, a Genoa je odmah ispred sa pet, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh