Fudbal

Premijer liga BiH / Zrinjski u hercegovačkom derbiju savladao Široki

Zrinjski je slavio u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega na stadionu Pod Bijelim brijegom, sa 2:1.

Zrinjski - Široki - Agencije

Početak susret nije nagovještavao takav rasplet, s obzirom da u petoj minuti veliku šansu propuštaju gosti. Šutirao je Pervan, a loptu na liniji zaustavio stoper domaćih Jakovljević.

Potom Plemići preuzimaju inicijativu, a u vodstvo dolaze tokom 23. minute, kada na ubačaj Zlomislića dobro u šesnaesterac Širokog utrčava Ćorluka i uklizavajući prosljeđuje loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Zrinjski je udvostručio prednost. Ovog puta je novopečeni reprezentativac BiH Josip Ćorluka bio u ulozi asistenta, a na njegov pas kroz sredinu kaznenog prostora dobro je reagovao Ivančić, koji poentira za 2:0.

Nakon odmora, ritam utakmice je znatno opao. Istina, Širokobriježani su djelovali odlučnije u namjeri da postignu barem jedan pogodak, ali Plemići su bez većih poteškoća uglavnom otklanjali sve opasnosti ispred Ivan Brkića.

Rezultat se, shodno tome, nije mijenjao do nadokande, kada je Jakovljević loptu poslao u vlastitu mrežu. Široki je tako smanji na 2:1, ali to je bilo sve.

Zrinjski je osvojio tri boda sa kojima je preskočio Širokobriježane na tabeli i sada se nalazi na četvrtoj poziciji tabele PLBiH.

Zrinjski – Široki Brijeg 2:1 (Ćorluka 23’, Ivančić 25’ – Jakovljević ag 92’)

Stadion: Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

ZRINJSKI: Brkić, Ćorluka, Barbarić, Jakovljević, Bekić, Zlomislić, Enin, Todorović, Filipović, Bilbija, Ivančić.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Radeljić, Čuljak, Ćorić, Begić, Jurić, Pervan Marić, Jurilj, Vukoja, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh