Fudbal

Lukavi penal iz hrvatske druge lige postao hit na društvenim mrežama

Croatia iz Zmijavaca kraj Imotskog jučer je u 12. kolu 2. Hrvatske nogometne lige ugostila vinkovačku Cibaliju u utakmici koju je obilježio “incident” u samom finišu.

Gosti su vodili sve do sudijske nadoknade golom Renea Šarića, a onda je dosuđen penal za domaćina te je Cibalijin Tomislav Baltić zaradio i crveni karton.

Iskusni Tomislav Mrkonjić je uzeo loptu, postavio je na bijelu tačku i zatim je dugo namještao štucne.

Kada je sudija konačno dao znak za izvođenje penala, Mrkonjić je fintirao zalet pa je iz mjesta loptu plasirao u gol,piše Uskinfo.ba/.

Iznenađeni golman Karlo Slukić nije se stigao ni pomaći, a sudija je uprkos žalbama gostujućih igrača pokazao na centar. Vrlo brzo je ovaj pogodak postao hit na društvenim mrežama.
Iz Cibalije su se nakon utakmice žalili na suđenje, dok je i Croatia odlučila reagovati na optužbe objavom na Facebooku u kojoj je pobrojala sve greške na njenu štetu.

Penal možete pogledati od 1:57:50 u priloženom videu


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh