Fudbal

Premijer liga BiH / Željezničar preokretom protiv Radnika najavio veliki derbi sa Sarajevom

Ekipa Željezničara nakon preokreta pobijedila je Radnik na Grbavici u meču 13. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:1 i tako na najbolji mogući način najavila sarajevski derbi koji se igra u srijedu.

Željezničar - Radnik - Klix.ba

Nakon uvodnih deset minuta u kojima je Željezničar imao kontrolu lopte, prvu ozbiljniju šansu bilježimo u 11. minuti kada je Bekrić šutirao, ali Kozić brani njegov pokušaj, piše “Klix“.

U 15. minuti šok za domaće igrače. Vušurović je šutirao iz prve, lopta se odbila od Ikića i završila je u mreži Erića za vodstvo Radnika od 0:1. Treba reći da su gosti uz dosta sreće postigli ovaj gol.

Željezničar je odmah krenuo po poravnanje, a samo minutu nakon gola Radnika, Ermin Zec mogao je pogoditi za 1:1, no sa pet metara je šutirao preko gola. Plavi do poravnanja ipak dolaze u 34. minuti.

Nakon odbijene lopte Štilić je iz okreta šutirao, a lopta je kroz ruke prošla Koziću i završila u mreži za 1:1, a ubrzo na drugoj strani, tačnije u 40. minuti, Mekić izlazi sam pred Erića, ali golman Plavih brani njegov pokušaj.

Bojo je odmah šutirao na drugoj strani, lopta je otišla pored gola, da bi preokret Željezničaru sjajnim golom donio Milićević koji je natrčao na odbijenu loptu i silovitim udarcem s 25 metara zakucao je u mrežu za 2:1. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu tempo igre je znatno pao, Plavi su čuvali stečenu prednost i više kontrolisali loptu, a najbolju priliku bilježimo u 66. minuti kada je Veselinović šutirao, ali je Kozić odbranio njegov pokušaj. Konačnih 3:1 postavio je Lendrić u 90. minuti susreta.

Do kraja meča Plavi su mirno sačuvali stečenu prednost i upisali veoma važnu pobjedu, a oni će u narednom susretu gostovati prvoplasiranom Sarajevu. Sarajevski derbi se igra u srijedu.

Željezničar ovom pobjedom ostaje na drugom mjestu sa 28 osvojenih bodova, četiri manje od Sarajeva, dok je Radnik na 10. mjestu sa 11 osvojenih bodova.

Željezničar – Radnik 2:1 (Štilić, Milićević/Vušurović)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh