Fudbal

Sve spremno za mostarski derbi: I iz Zrinjskog i iz Veleža najavili ”juriš” na pobjedu

Po 36. put (zvanični susreti) mostarski nogometni rivali Zrinjski i Velež sutra će ukrstiti koplja, ovaj put na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (17 sati)

Po 36. put (zvanični susreti) mostarski nogometni rivali Zrinjski i Velež sutra će ukrstiti koplja, ovaj put na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine (17 sati).

Susreti koji su za navijače i jednog i drugog kluba posebno značajni, dosad su uglavnom pripadali domaćim timovima, pa tako i onaj posljednji igran na stadionu ”Rođeni” u augustu ove godine.

Ovog puta Velež za razliku od brojnih prethodnih, derbi dočekuje bolje plasiran od gradskog rivala, i to nakon serije uspješnih mečeva, čime se u protivničkom taboru ne mogu pohvaliti. O očekivanjima od sutrašnjeg meča danas su na zajedničkoj konferenciji koju tradicionalno organizuje Sportski savez Grada Mostara, govorili treneri i kapiteni Zrinjskog i Veleža.

“Uradili smo da budemo spremni za meč. Postoje manje povrede nakon Željezničara, ali se nadam da će i to biti uredu. U dobrom smo raspoloženju bez obzira na sve. Imamo pravo da se nadamo pobjedi i vjerujem da ćemo uraditi sve i doći do pozitivnog rezultata”, rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener Veleža Feđa Dudić u dva navrata je predvodio ”Rođene” u gradskim derbijima, te je uspio ostvariti dvije pobjede.

“Znamo šta sve za nas znači gradski derbi, posebno za nas u Veležu kada se igra na stadionu ‘Pod Bijelim brijegom’. Zrinjski je pod imperativom pobjede. Danas su sedmi, a ambicije su šampionske i možemo pretpostaviti u kakvom su stanju. Nas njihovi problemi ne smiju zavarati. Veliki respekt Zrinjskom, a mi idemo na pobjedu. U dobroj smo formi i imamo dobru seriju, tako da se s pravom nadamo dobrom rezultatu”, izjavio je Dudić.

Sa optimizmom sutrašnju utakmicu dočekuju i kapiteni Slobodan Jakovljević i Adnan Bobić.

“Nismo u posljednje vrijeme igrali dobro, ali jasno je šta ova utakmica predstavlja, te smo uz potpunu koncentraciju optimiostični i očekujemo pobjedu. Veležove igrače respektujemo”, poručio je Jakovljević.

Dobroj igri svog tima nada se i Adnan Bobić.

“U ovom gradu derbi je posebna utakmica i zaista mi je žao što neće biti navijača. Na nama je da motivisani izađemo na teren, damo sve od sebe i ostvarimo pozitivan rezultat”, kazao je Bobić.

Zrinjskom se za ovu utakmicu vraća Ivan Brkić, a neizvjesno je hoće li stručni štab moći računati na Nemanju Bilbiju. Što se Veleža tiče, Dudić neće moći računati na Muharema Čivića koji je isključen u subotu na meču sa Željezničarom, dok su svi ostali na raspolaganju.

U dosadašnjim derbijima Zrinjski je ostvario 18 pobjeda, Velež 13, dok su četiri susreta okončana neriješenim rezultatom. Najčešći ishod je 1:0, a najubjedljivije pobjede su 4:1 za Velež (2003.) i 3:0 za Zrinjski (2016.). Gosti su pet puta uspijevali pobijediti, i to Zrinjski četiri i Velež samo jednom (2011.).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh