Fudbal

Podjela bodova u derbiju: Velež poveo, Željezničar s igračem više uspio izjednačiti

Velež i Željezničar podijelili su bodove u derbiju 12. kola m:tel Premijer lige BiH.

Velež i Željezničar podijelili su bodove u derbiju 12. kola m:tel Premijer lige BiH.

Utakmica je teško mogla početi bolje za domaći tim na stadionu Rođeni. U sedmoj minuti Fejsal Mulić glavom je ubacio loptu u mrežu gostiju, nakon lijepog centaršuta Cvijanovića.

Nakon toga nešto je veću terensku inicijativu imao Željezničar, ali Velež je djelovao opasnije u prilikama. Pogotovo je bio raspoložen Cvijanović, koji je zadavao mnogo muke odbrani Plavih. Na drugoj strani, Bobić je uspješno neutralisao polušanse izabranika Amara Osima.

Početak drugog poluvremena donosi loše vijesti za Rođene, u 55. minuti ostaju s igračem manje nakon drugog žutog za Muharema Čivića.

No, i pored toga što su više od pola sata bili brojčano inferiorni, Veležovi nogometaši dugo nisu dozvoljavali gostima da stvore stopostotnu priliku. Smjenjivali su se jalovi Željini napadi, dok je Velež nekoliko puta zaprijetio u kontranapadima, pogotovo preko Cvijanovića.

Željezničar do egala dolazi devet minuta prije kraja. Lijepo je Bekrić glavom spustio loptu drugom veteranu Plavih Alispahiću, koji poentira za 1:1.

Ispostavilo se da je to konačan rezultat, pritisak gostiju u posljednjim minutama nije urodio plodom, meč je zaključen neriješenim ishodom.

Velež – Željezničar 1:1 (Mulić 7’ – Alispahić 81’)

Stadion Rođeni. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Crveni karton: Muharem Čivić (Velež).

VELEŽ: Bobić, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš (Vehabović), Ćosić, Čivić, Radovac, Brandao (Osmić), Cvijanović (Ovčina), Mulić (Anđušić).

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović (Blažević), Kosorić, Milićević, Ikić, Štilić, Hajdarević (Juričić), Mujezinović, A. Zec (Bekrić), Alispahić, Lendrić (E. Zec).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh