Fudbal

Amar Osim: “Ne sumnjam da će utakmica biti napeta i puna naboja, ali nadam se i kvaliteta”

Željezničar sutra u Vrapčićima gostuje ekipi Veleža u 12. kolu Premijer lige BiH, a bit će to novi derbi starih rivala.

Amar Osim - SCsport.ba

Plavi su danas otputovali u Međugorje, gdje će boraviti i trenirati do utakmice, koju je najavio šef struke tima s Grbavice Amar Osim, piše “SCsport“.

Osim je istakao da očekuje utakmicu punu naboja, kako to obično i biva u duelima ova dva tima.

Utakmice između nas su uvijek bile lijepe i ne vidim razlog da to ne bude i ovaj put. Prvi put će Željo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima, koji je inače onako pravi fudbalski stadion, pogotovo s novom tribinom. Falit će publika zbog koje se igra, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta, puna naboja, ali nadam se i kvaliteta. Obje ekipe imaju u svojim redovima dovoljno dobrih pojedinaca i dovoljno razvijen stil igre da bi se mogao očekivati kvalitet”, kazao je Osim u najavi utakmice.

Nekoliko igrača poput Petra Boje se oporavilo od povreda i sada su na raspolaganju Osimu.

Bitno nam je da su nam se priključili neki igrači na koje nismo mogli računati. Čisto sumnjam da ćemo ih moći koristiti u punom kapacitetu, posebno ne u ovakvim utakmicama, ali se nadamo da će oni konkurisati u narednim sedmicama. Drugačije je kada imaš 18 njih sposobnih da budu u prvom planu, a drugačije kada ih je 12-13. Posebno u ovako zgusnutom rasporedu. I 20-30 minuta u datim trenucimma će nam biti od velike pomoći”, dodao je Osim.

Utakmica počinje u subotu od 17 sati, a direktan prijenos je na platformi Moja TV.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh