Fudbal

Roma gubila na gostovanju Young Boysa, a onda je u igru ušao Džeko i napravio potez za pamćenje…

Fudbaleri Rome večeras su nakon preokreta pobijedili Young Boys sa 2:1 u okviru prvog kola grupne faze Evropske lige.

Edin Džeko - Screenshot

Paulo Fonseca odlučio je večeras odmoriti većinu prvotimaca, a to mu se nije isplatilo u prvom poluvremenu. Švicarski tim je odlično otvorio meč i uspio brzo doći do vodstva.

Naime, Cristante je u 14. minuti skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Nsame koji je sjajno pogodio za 1:0.

Roma je u prvom poluvremenu pokušavala nekako da dođe do poravnanja, ali je bilo jasno da su dosta oslabljeni, te je Fonseca već na poluvremenu shvatio da mora nešto mijenjati.

Portugalski stručnjak je u 59. minuti odlučio na teren poslati Džeku, Mkhitaryana i Veretouta što se ekspresno isplatilo.

Roma je samo deset minuta kasnije poravnala na 1:1 kada je Džeko sjajno uposlio Brunu Peresa koji pogađa za poravnanje. Samo pet minuta kasnije gosti su došli do preokreta.

Ovaj put Mkhitaryan je bio asistent, a gol za preokret i pobjedu Rome postigao je Kumbulla koji je ljetos pojačao klub dolaskom iz Verone.

Video možete pogledati OVDJE.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh