Fudbal

Šestorica igrača Širokog koja su igrala protiv Sarajeva pozitivna na koronu

Čak šestorica nogometaša Širokog Brijega koji su nastupali na subotnjoj utakmici 11. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva zaraženo je koronavirusom, potvrdio je NK Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo - Vijesti.ba

Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus. Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica“, objavio je klub na svojoj FB stranici.

NK Široki Brijeg trenutno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede, stoga će zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon „progledati“ – u interesu nogometa i zdravlja igrača, saopćio je klub.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već neko drugi, poručili su iz NK Široki Brijeg, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh