Fudbal

Bez golova u Parizu: Remi Poljske i Italije, Hrvatska slavila, poraz Srbije

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobijedila je večeras na Maksimiru nacionalni tim Švedske u trećem kolu A Lige nacija.

Hrvatska, Švedska - Twitter

Hrvatska je povela u 32. minuti golom Nikole Vlašića. Marcus Berg izjednačio je u 66. minuti. Golom Andreja Kramarića šest minuta prije kraja Vatreni su stigli do važne pobjede u Ligi nacija.

U prva dva kola Lige nacija Hrvatska je poražena na gostovanjima kod Portugala i Francuske.

Poljska i Italija remizirali su u Gdansku bez golova, što će našem narednom protivniku biti dodatni podstrek, piše “Faktor“.

Danska je bila uvjerljiva na gostovanju kod Islanda i slavila je sa 3:0, dok su u derbiju večeri aktuelni svjetski i evropski prvaci – Francuska i Portugal remizirali bez golova.

Rusija i Turska remizirali su u derbiju Lige nacija B, dok je u istoj grupi Srbija poražena na domaćem terenu od Mađarske.

Norveška je deklasirala Rumuniju sa 4:0, a Finska je bila bolja od Bugarske.

U derbiju 3. kola Lige C Slovenija je slavila na gostovanju kod Kosova (1:0), dok su ljepoticu večeri odigrali Estonija i Sjeverna Makedonija (3:3).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh