Fudbal

Akademija Asmir Begović u Njemačkoj – Talentovanim golmanima znanje prenosi otac našeg reprezentativnog golmana

Akademija Asmir Begović osnovana je 2017. godine u Sarajevu, a trenutno ima filijale u Sarajevu, u Cobhamu u Ujedinjenom Kraljevstvu i u njemačkom Heillbronu.

Akademija Asmir Begović u Njemačkoj - PR / Haber.ba

Akademija je fokusirana na stvaranje vrhunskih uslova rada za mlade, ambiciozne i marljive golmane, kako bi oni dobili priliku maksimizirati svoj individualni razvoj. Među polaznicima su dječaci i djevojčice, a Akademija nudi i mogućnost specijalnog programa za seniorske golmane.

Zanimljivo je da Akademiju u Njemačkoj vodi Asmirov otac Amir, od kojeg je naš reprezentativni golman naslijedio ljubav prema nogometu. Amir je svojevremeno bio golman trebinjskog Leotara, a kasnije i Iskre iz Stoca.

Akademija u Njemačkoj trenutno ima 22 člana, a pored Heillbrona treninge sada održavamo i u Neckarelzu. Uz mene tu su treneri Fabian Guttleber i Nico Berger. U početku članovi su bili Nijemci, a sada imamo i nekoliko talentovanih golmana koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Istakao bih Dina Komaricu i Amela Mujkića, koji brani boje FC – TSG Konigsteina. Mujkić je odradio nekoliko treninga sa nama i vidi se da ima talenat i predispozicije da postane dobar golman. Naravno za to mu je potrebno da pređe u veći klub da bi dalje mogao napredovati. I u tom segmentu Akademija Asmir Begović će mu pomoći i preko našeg prijatelja i saradnika Rusmira Džebića, koji je menadžer brojnih poznatih nogometaša, među kojima je i Ermin Bičakčić. On će mu dogovoriti probne treninge i pomoći u daljoj karijeri. Odlično bi bilo da pređe za početak u klub u njemačkoj drugoj ligi. U Akademiji imamo i dva talentovana golmana koja su porijeklom sa Balkana – Srđan Groznica i Dijego Vinković – kaže Amir Begović.

Otac Asmira Begovića ističe da je reprezentativac BiH još od malih nogu maštao da bude golman.

Golmanske rukavice Asmiru su došle pod ruke prije nego lopta. Imali smo težak životni put nakon što smo izbjegli iz Trebinja, ali uvijek smo imali veliku volju za radom, tako da nam ništa nije bilo teško. Asmir je sa pet godina prvi put stao na gol. Iako sam radio različite poslove kroz život, uvijek sam nalazio vremena da treniramo. Svoje znanje želim prenositi i članovima Akademije Asmir Begović i siguran sam da ćemo za nekoliko godina napraviti barem jednog pravog Asmirovog nasljednika – kaže Amir Begović.

Akademija Asmir Begović u Njemačkoj – PR / Haber.ba

Akademija Asmir Begović u Njemačkoj – PR / Haber.ba

Akademija Asmir Begović u Njemačkoj – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh