Fudbal

De Boer: “Moramo uraditi ono što su i Sjeverni Irci, mislio sam da je BiH bolja”

Na Bilinom polju se sutra igra meč 3. kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Holandije, a gosti su večeras održali online konferenciju za medije.

Frank De Boer - Screenshot

Javnosti su se obratili selektor Frank De Boer i fudbaler Barcelone Frenkie de Jong.

Novinare iz Holandije je zanimalo kako De Boer planira zaustaviti Edina Džeku, glavnu uzdanicu i udarnu iglu Zmajeva.

On je odgovorio kako će pokušati uraditi ono što su i reprezentativci Sjeverne Irske u četvrtak u baražu za EP.

“Edin Džeko je veoma jak na poziciji napadača, a Miralem Pjanić ima ključnu ulogu. Vidjeli smo da su Sjeverni Irci u drugom poluvremenu ‘odsjekli’ Džeku i mi to moramo uraditi”, rekao je De Boer.

Dodao je i kako je prema njegovom mišljenju BiH odigrala dobro prvo poluvrijeme u prošlom meču, ali da je u nastavku pala.

“Mislim da su igrali vrlo dobro protiv Sjeverne Irske do poluvremena. U nastavku su pali, a Sjeverna Irska je agresivan tim. Mislio sam da je BiH bolja od njih. Razočaravajući rezultat za njih”, dodao je De Boer.

Holandija je sutra bez jednog od svojih najboljih igrača Memphisa Depaya, inače napadača Lyona.

“Depay je važan igrač holandske reprezentacije. Nedostajat će nam, ali sada imamo još jednog igrača na toj poziciji, igrača različitih kvaliteta. Onda bismo to trebali iskoristiti”, rekao je De Boer, a novinari su pitali da li misli na Luuka de Jonga, Depayevu najlogičniju zamjenu.

“Još neću davati postavu. Želim prvo prenijeti postavu samim igračima. Ali da je on važan kandidat na toj poziciji, čini mi se jasnim”, istakao je selektor Holanđana, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh