Fudbal

Težak udarac za finansije: Fudbalski savez BiH ostao bez 18 miliona KM

Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine naredne godine nećemo gledati na Evropskom prvenstvu, na kojem sudjeluju 24 selecije.

Edin Džeko - FENA

Nakon fijaska u kvalifikacijama pod vodstvom Roberta Prosinečkog, BiH nije uspjela ostvariti historijski uspjeh ni kroz play-off Lige nacija.

Na prvoj stepenici Zmajeve je zaustavila Sjeverna Irska. Poslije 120 minut igre na Grbavici bilo je 1:1, a gosti su u finale baraža otišli poslije boljeg izvođenja penala, prenosi “Faktor“.

Osim za fudbalere, težak je ovo udarac i za Fudbalski savez BiH. Plasman na EURO garantovo je minimalne prihode od 9,25 miliona eura. Potom bi svaki rezultat u grupi donosio određenu novčanu naknadu. Pobjeda 1,5 milion eura, a remi 750.000 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh