Fudbal

Izdate preporuke za utakmicu BiH – Sjeverna Irska

– Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura bezkontaktnim termometrom.

Stadion Grbavica - FKZeljeznicar.ba

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo izdao je preporuke za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 tokom održavanja fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Za vrijeme boravka na stadionu, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba od dva metra. Jedino je organizatorima dozvoljeno okupljanje u grupi maksimalno do šest osoba istovremeno na manjem razmaku od dva metra uz obavezno nošenje maske.

Obavezno je korištenje maske za lice tokom boravka na stadionu (tokom dolaska, za vrijeme trajanja utakmice i tokom izlaska) za sve gledaoce i službena lica, kao i za rezervne igrače ukoliko su na tribinama. Izuzetak su igrači u polju.

Preporučuje se da građani koji žele prisustvovati ulaze jedan po jedan uz razmak među osobama najmanje dva metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak prisutnih građana organizuje tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prva izlazi osoba najbliža izlazu. Prisutni trebaju i po završetku utakmice da drže fizički razmak, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima.

Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura bezkontaktnim termometrom. Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37,4 stepeni Celzijusa, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma – kašalj, otežano disanje, osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Reprezentacija BiH će u četvrtak uvečer sa početkom u 20.45 sati na Grbavici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu play-offa za plasman na EURO 2020. Pobjednik će se plasirati u finale u kojem će u novembru ugostiti boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh