Fudbal

Vahid Halilhodžić među prvima iskoristio novo pravilo FIFA-e

Krovna svjetska fudbalska organizacija FIFA, nedavno je donijela revolucionarnu promjenu u svojim pravilima i odlučila kako će igrači pod određenim okolnostima moći mijenjati reprezentaciju za koju nastupaju.

Vahid Halilhodžić - SCsport.ba

Jedan od prvih selektora koji će iskoristiti ovu promjenu pravila jeste bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, a u glavnoj ulozi je nekada velika nada Barcelone Munir El Haddadi.

Halilhodžić je El Haddadija pozvao za predstojeći meč njegovog Maroka sa Demokratskom Republikom Kongo, a nastup za Maroko mu je dosad bio onemogućen zbog toga što je prije šest godina igrao za Španiju i to svega 13 minuta.

El Haddadi je za Maroko želio igrati još na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali naravno, to je bilo nemoguće, dok se sada situacija promijenila.

Taj slučaj je završio i na CAS-u, taj sud je presudio protiv današnjeg člana Seville, ali sada će on konačno dočekati da zaigra za svoju državu.

El Haddadi je dobio poziv Halilhodžića, te će biti u konkurenciji za duel s DR Kongom.

Podsjetimo, FIFA-ino pravilo glasi: “Ukoliko je neki igrač do svoje navršene 21 godine zabilježio tri ili manje nastupa u službenim mečevima reprezentacije onda ima pravo promijeniti pripadnost, a uz to mora proći najmanje tri godine od njegovog posljednjeg nastupa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh