Fudbal

Danski Midtjylland prvi put u historiji u grupnoj fazi UEFA Lige prvaka

U posljednje tri revanš utakmice play-offa UEFA Lige prvaka Midtjyllanda je večeras pobijedio Slaviju iz Praga, rezultatom 4:1, PAOK je poražen od Krasnodara sa 1:2, dok je Salzburg bio bolji od Maccabi Tel Aviva – 3:1

Nakon večeras odigranih revanš utakmica play-offa UEFA Lige prvaka poznata su i posljednja tri učesnika grupne faze elitnog akmičenja, a to su austrijski Salzburg, danski Midtjylland i ruski Krasnodar, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras su odigrane tri posljednje revanš utakmice play-offa Lige prvaka, čime su poznati svi učesnici najelitnijeg evropskog fudbalskog klupskog takmičenja.

Ekipa austrijskog Salzburga na Red Bull Areni u Salzburgu slavila je rezultatom 3:1 protiv izraelskog Maccabi Tel Aviva. Strijelci za Salzburg bili su Daka, u dva navrata, i Szoboszlai, dok je gol za goste postigao Karzev. U prvoj utakmici Salzburg je u Tel Avivu slavio rezultatom 2:1, čime je sa ukupnih 5:2 prošao u grupnu fazu Lige prvaka.

U drugom večerašnjem susretu snage su odmjerili danski prvak Midtjylland i češka Slavia Prag, a rezultat je bio 4:1 za domaće. Češka ekipa je povela u trećem minutu susreta, a onda primila četiri pogotka i oprostila se od kvalifikacija. U Češkoj je u prvom susretu bilo neriješeno 0:0. Strijelac za prašku ekipu večeras je bio Olayinka, a za protivničku ekipu Kaba, Scholz, Onyeka i Dreyer. Ovo je prvi plasman u grupnu fazu Lige prvaka za Midtjylland.

Treći večerašnji susret play-offa između grčkog PAOK-a i ruskog Krasnodara odigran je na stadionu Toumba u Solunu. Krasnodar je slavio rezultatom 2:1. Identičnim rezultatom Rusi su slavili i u prvoj utakmici i zasluženo se našli u grupnoj fazi Lige prvaka. Golove za Krasnodar postigli su Cabella i Michailidis (autogol), a za domaćina strijelac je bio Al-Kaddouri.

Žrijeb grupa Lige prvaka za sezonu 2020/21. održat će se sutra u Genevi sa početkom u 17 sati, kada će biti održana i manifestacija Izbora najboljeg fudbalera u Evropi za prošlu sezonu u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh