Fudbal

Sane driblingom teško povrijedio Bičakčića: Šest mjeseci izvan terena

Prvo ga je nehotice udario po nozi i srušio, no Bičakčić je ustao i krenuo ponovno na Sanea. Bayernov igrač prodao mu je vješt lažnjak, a u želji da krene za njim, Bičakčić je iskrenuo koljeno.

Ermin Bičakčić - Getty Images

Hoffenheim je u nedjelju u 2. kolu Bundeslige senzacionalno razbio Bayern 4:1, a dva gola zabio je Andrej Kramarić koji je bio i najbolji igrač na utakmici. Hoffenheim je u vodstvo doveo Ermin Bičakčić u 10. minuti, ali je u 39. minuti morao izaći iz igre zbog ozljede. Reprezentativca BiH doslovno je polomio sjajni Bayernov krilni igrač Leroy Sane. Prvo ga je nehotice udario po nozi i srušio, no Bičakčić je ustao i krenuo ponovno na Sanea. Bayernov igrač prodao mu je vješt lažnjak, a u želji da krene za njim, Bičakčić je iskrenuo koljeno, prenosi “Bljesak“.

Morao je bh. reprezentativac napustiti teren, a Hoffenheim je danas objavio da su pregledom ustanovljene rupture križnog ligamenta i meniskusa u desnom koljenu, zbog čega Bičakčića čeka višemjesečna pauza. Bild javlja kako će Bičakčić izvan terena biti najmanje šest mjeseci. Pouzdani 30-godišnjak zaista nema sreće povredama. Prošle sezone povrijedio je ahilovu tetivu, a u 2019. godine dvaput je ozlijedio list. “Ovo je nevjerojatno je tužno. Ermin je u zadnje vrijeme bio u izvrsnoj formi. Borit ćemo se i za Ermina u predstojećim utakmicama i naravno da ćemo ga podržati na svaki način kako bi se što prije vratio na teren”, kazao je menadžer kluba Alexander Rosen.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh