Fudbal

Jasmin Badžak: “Predaleko smo od prodaje pomoćnog terena”

Potpredsjednik Željezničara o prodaji pomoćnog terena.

Jasmin Badžak - FK Željezničar

Upravni odbor FK Željezničar se uoči proslave 100. godišnjice kluba 2021. godine nalazi pred jednim od najvećih izazova u historiji, a usljed teške finansijske situacije zbog privednih posljedica pandemije koronavirusa sljedeće odluke bitno će utjecati na budućnost kluba.

U utorak je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana sjednica Upravnog odbora, a jedna od ključnih tačaka bila je pronalaženje modela za održivo finansiranje kluba, među kojima je najviše pažnje bh. javnosti privukla ideja “aktiviranja imovine”, odnosno eventualne prodaje zemljišta, nakon koje bi se taj novac iskoristio za ulaganje u trening-kamp.

U razgovoru za “Klix” potpredsjednik Željezničara Jasmin Badžak kaže da se nakon posljednje sjednice Upravnog odbora nikakve radikalne promjene neće desiti u rukovodstvu Plavih te da je glavni cilj osnažiti ovaj organ kako bi što spremniji dočekali brojne izazove koji ih u narednom periodu očekuju.

Na početku je Badžak istakao kako je pritisak posljednjih dana znatno porastao, ali da u jednu ruku razumije navijače i njihovu zabrinutost za ono što slijedi.

“Moram reći da je pritisak posljednjih dana znatno porastao, ali navijači mogu biti mirni. Glavna i osnovna stvar koju moram reći, a nakon posljednje sjednice Upravnog odbora koja je privukla puno pažnje, jeste da se nikakva radikalna promjena neće desiti u klubu. Cilj je, prije svega, u narednom periodu pojačati Upravni odbor kluba, okupiti ekipu koja je spremna preuzeti nove odgovornosti i obaveze te krenuti u ono što nas do kraja ove i naredne godine očekuje”, rekao je na početku razgovora Badžak.

Svakako da je najviše pažnje privukla mogućnost prodaje zemljišta FK Željezničar, odnosno dijela na kojem je smješten pomoćni stadion, a Badžak kaže da je realizacija ovako zahtjevnog projekta još uvijek u početnoj fazi i da, osim mogućnosti da se nešto takvo desi, nema konkretnih informacija.

“Što se tiče prodaje zemljišta kluba, odnosno dijela na kojem je smješten pomoćni teren, a što je tema koja svakako najviše zanima navijače, moram reći da smo mi u ovom trenutku daleko od takve odluke, odnosno da je još uvijek riječ o prvoj fazi razmišljanja o jednoj takvoj mogućnosti. Trenutno ispitujemo sve okolnosti, dakle prikupljamo informacije na koji način bi se prodaja ili nešto slično tome moglo uraditi, odnosno kako bi se jedan takav potez odrazio na sadašnjost i budućnost kluba. Ono što mogu reći jeste da do ‘prodaje zemljišta’ ima previše i vremena i projekata. Namjenski, mi maštamo da imamo trening-kamp koji bi Omladinskoj školi FK Željezničar osigurao uslove za treniranje po evropskim standardima”, kaže Badžak i nastavlja:

“Predaleko smo od prodaje, to je činjenica. U fazi smo gdje ideja dobija prve okvire, razumijem navijače, ali ne možemo im reći ništa konkretno, najviše zbog toga što ni sami ne znamo sve okolnosti pod kojim bi se bilo kakva, a ne tako kapitalna promjena desila. Ono što treba reći jeste da nema potrebe za tenzijama, razmatramo o ideji zamjene, ulaganja i stvaranja, a ne prodaje, s ciljem rješavanja trenutnog stanja i pravljenja boljih uslova za dugoročno funkcionisanje kluba. Sve što izlazi iz okvira te ideje nije naš cilj”, podvukao je potpredsjednik Željezničara.

Nakon sjednice Upravnog odbora predsjednik Željeznčara Admir Džubur za naš portal istakao je da su postavljeni prvobitni ciljevi za narednih 15 dana, što uključuje stvaranje ideje za buduće aktivnosti, a koje na kraju mora potvrditi Skupština kluba kao najviši organ. Također, tada je naglasio da je prodaja jednog dijela zemljišta moguća.

“Prodaja pomoćnog terena nije isključena, moramo uraditi sve što je moguće i probati naći sve mogućnosti da bi se klub stabilizovao, ali opet kažem, svi naši prijedlozi idu pred Skupštinu kluba koja na kraju daje konačnu riječ”, rekao je predsjednik FK Željezničar.

Plavi, još jednom podsjećamo, naredne godine slave 100 godina postojanja kluba i svi, a najviše navijači, se nadaju da da će ovaj jubilej dočekati u znatno boljoj situaciji nego što su trenutno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh