Fudbal

Oglasio se većinski vlasnik bh. prvaka: Sarajevo je predivna priča

Naši navijači nisu bili na stadionu, no jesu u našim srcima, istakao je Vijetnamac Nguyen Hoai Nam, većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo zadovoljan plasmanom prvaka Bosne i Hercegovine u play-off UEFA Evropa lige

Vijetnamac Nguyen Hoai Nam, većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, zadovoljan je plasmanom prvaka Bosne i Hercegovine u play-off UEFA Evropa lige.

”Naši navijači nisu bili na stadionu, no jesu u našim srcima. Sarajevo je predivna priča”, napisao je Nam na facebook profilu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbaleri Sarajeva sinoć su na zeničkom stadionu ”Bilino polje” pobijedili podgoričku Budućnost (Crna Gora), rezultatom 2:1, u trećem kolu kvalifikacija i plasirali se u play-off UEFA Evropa lige.

U play-offu Sarajevo će, takođe u Zenici jer Olimpijski stadion ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u bh. prijestolnici ne ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, narednog četvrtka (1. oktobra) dočekati slavni škotski Celtic.

Pobjednik tog duela bit će jedan od učesnika grupne faze UEFA Evropa lige čiji će se žrijeb održati 2. oktobra u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu (Švicarska).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh