Fudbal

Play-off Lige prvaka: Krasnodar i Salzburg u prednosti pred revanš susrete

Odigrane su prve tri utakmice play-offa Lige prvaka.

Red Bull Salzburg - SCsport.ba

Identičnim rezultatom Krasnodar i Red Bull Salzburg ostvarili su pobjede te tako praktično došli na korak u grupnu fazu, prenosi “SCsport“.

Podsjetimo da se u play-offu najjačeg klupskog takmičenja Evrope igraju po dva meča, za razliku od prethodnih pretkola LP.

Krasnodar je na svom terenu slavio nad grčkim PAOK-om, iako je grčki tim poveo. Strijelac je bio Dimitris Pelkas u 32. minuti, koji se tako iskupio za promašeni jedanaesterac u uvodu susreta.

No, potom je Viktor Claesson izjednačio u 39. minuti, nakon penala koji je ovog puta dosuđen za domaće, da bi konačnih 2:1 postavio Remy Cabella koji je kaznio neoprezno istrčavanje golmana PAOK-a Živka Živkovića.

Salzburg je također došao do pobjede nakon vodstva protivnika. Maccabi je u Tel Avivu došao u prednost pogotkom Dana Bitona u devetoj minuti za 1:0, što je bio rezultat na poluvremenu.

No, prvo je Szoboszlai izjednačio s bijele tačke, a trijumf gostima iz Austrije donio Japanac Masaya Okugawa kada je u 57. minuti zakucao loptu u mrežu Izraelaca nakon sjajne asistencije Koite.

U trećem večerašnjem susretu play-offa Lige prvaka između Slavije i Midtjyllanda u Pragu nije bilo pobjednika, ali ni golova, susret je okončan s nepopularnih 0:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh