Fudbal

Hurem nakon visokog poraza od Italije: “Počele smo padati nakon tri penala za gošće”

Nakon današnjeg ubjedljivog poraza ženske reprezentacije BiH u Zenici od Italije (0:5) u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo izjavu za službenu stranicu NSBiH dala je Samira Hurem.

Samira Hurem - SCsport.ba

Šefica stručnog štaba našeg nacionalnog tima je istakla, prenosi “SCsport“.

Dobro smo otvorili utakmicu i igrali smo kvalitetno u prvom poluvremenu, bolje nego u susretu sa Danskom. Djevojke nisu imale strah i igrale su odlučno, ali Italijanke su kaznile naše dvije greške koje su plod mladosti i neiskustva ovih igračica. Italija je snažan protivnik, ali nakon tri dosuđena penala počeli smo da padamo. Dali smo sve od sebe i dobili smo i iz ovog meča novo iskustvo. Žao mi je što je visok rezultat i nismo zaslužili da izgubimo sa tolikom razlikom.

Bh. reprezentacija ima još jedan meč u aktuelnim kvalifikacijama u Gruziji, a Hurem je zadovoljna ostvarenim u ovom ciklusu:

Ovo su najbolje kvalifikacije koje je naša reprezentacija odigrala, u kojim smo već osvojili 15 bodova. Nadam se da ćemo u Gruziji ostvariti pobjedu i još popraviti bodovni saldo. Nadam se da ćemo u narednom meču moći da računamo na naše iskusne igračice koje su nam sada nedostajale. Sigurno je da smo u ovim kvalifikacijama napravili značajan napredak i vjerujem da ćemo nastaviti da rastemo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh