Fudbal

Uprava FK Željezničar nije podnijela ostavku, poznato šta će biti sa pomoćnim terenom

Sjednica Upravnog odbora FK Željezničar koja je trajala nešto više od tri sata, nije rezultirala bilo kakvim ostavkama o kojima se spekulisalo ranije danas.

Teren - Sport1.ba

Ovu informaciju nakon sjednice za “Faktor” je potvrdio prvi čovjek Plavih Admir Džubur.

Prije svega moram demantovati informacije o ostavkama koje su se pojavile danas u medijima. O ostavkama nije bilo govora, ali smo mnogo razgovarali o situaciji u klubu koja nije najbolja – kazao je Džubur.

Na sjednici koja je počela nešto iza 18 sati u Plavom salonu stadiona Grbavica jedna od glavnih tema zasigurno je bila finansijska situacija koja već odavno nije bajna, a fudbaleri i klupski uposlenici već su nekoliko mjeseci bez plaće.

U proteklom periodu spekulisalo se i govorilo i o prodaji pomoćnog terena, pa je za pretpostaviti da je nekretnina čijom bi prodajom sanirali dugovi i krenulo i izgradnju Trening-kampa, također bila jedna od tema večerašnje sjednice.

U klubu iz Zvorničke 27 za sada je ostali i bez sredstava koje su Plave sljedovale od transfera Edina Džeke u Juventus, koji je propao, pa je 325.000 eura za sada “na čekanju”.

Situacija koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa zbog koje se sponzori sve teže pronalaze, a nema ni prilika novca od prodaje ulaznica, doveli su Željezničar u nimalo lagodnu situaciju pred 100. rođendan koji klub slavi sljedeće godine.

Ako se rezultati porede s finansijskom situacijom, onda se oni mogu dobiti pozitivnu ocjenu (Željo je treći s 15 bodova, pet manje od Sarajeva), no navijačima su teško pali domaće porazi od Mladosti i Krupe, ekipa koje su kvalitetom daleko slabije od tima s Grbavice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh