Fudbal

Evropa liga: Zrinjski izbacio Olimpiju u Ljubljani

Fudbaleri Olimpije iz Ljubljane i Zrinjskog iz Mostara odmjerili su snage u drugom pretkolu Evropa lige. Rezultat je nakon 90 minuta glasio 2:2 da bi u produžecima bh. predstavnik bio bolji te sa 2:3 prošao u narednu rundu kvalifikacija.

Zrinjski - Bljesak.info

Olimpija je pred praznim tribinama stadiona Stožice ugostila ekipu iz Mostara, a ove ekipe su se nadmetale za duel sa APOEL-om iz Nikozije u trećem pretkolu.

Golom Ivanovića Olimpija je povela u 18. minuti, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Nastavak meča donio je promjenu rezultata. Šest minuta po povratku s odmora Bilbija je poravnao na 1:1.

Da susret uđe u što zanimljiviju završnicu pobrinuo se Vombergar. On je u 81. minuti pogodio za 2:1, ali samo su četiri minute trebale gostima za poravnanje.

Koban za Ljubljanu ponovo je bio Bilbija.

To je bio i rezulat u regularnih 90 minuta, a meč je, budući da se igra samo jedna utakmica – otišao u produžetke,p renosi “N1“.

Tamo je strijelac jedinog pogotka bio Ivančić u 92. minut za konačan rezutlat i veliki uspjeh bh. tima.

U narednoj rundi takmičenja, Plemići će igrati protiv kiparskog APOEL-a u gostima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh