Fudbal

Na Nou Campu: Miralem Pjanić potpisao za Barcu, zadužio broj 8

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, i zvanično je novi igrač Barcelone.

Miralem Pjaniić - Faktor

U društvu predsjednika kluba Josepa Bartomeua, naš veznjak danas je potpisao četverogodišnji ugovor sa katalonskim gigantom, a otkupna klauzula određena je na 400 miliona eura.

Pjanić je u Barcu stigao iz Juventusa za obeštećenje od 60 miliona eura (plus bonusi pet miliona), što ga je učinilo najskupljim fudbalerom BiH svih vremena. Rekord je držao Edin Džeko kojeg je Manchester City platio 37 miliona eura.

Mali princ je i na trećem mjestu, odnosno njegov transfer iz Rome u Juventus koji je vrijedio 32 miliona eura.

Pjanić će u Barceloni nositi broj 8, koji je svojevremeno nosila legenda Katalonaca – Andres Iniesta.

Reprezentativac BiH u Španiju je stigao u četvrtak, a od subote trenira individualno, jer se čeka njegov nalaz testa na Covid-19. nakon što je potvrđeno da je negativan, pridružit će se Lionelu Messiju i društvu, prenosi “Faktor“.

Kako pišu španski mediji male su šanse da Pjanić za Barcu debituje u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Girone, a prvi nastup za Katalonce mogao bi upisati u subote protiv Elchea.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh