Fudbal

PLBiH: Sarajevo savladalo Borac i zasjelo na vrh tabele

Fudbaleri Sarajeva savladali su Borac u derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako zasjeli na lidersku poziciju premijerligaške tabele.

Borac, Sarajevo - FK Sarajevo

Bordo tim je u sjajnom meču na domaćem terenu slavio sa 4:2.

Prvo poluvrijeme na Koševu, vjerovatno je jedno od najboljih 45 minuta u ovoj sezoni računajući sve utakmice svih klubova. Prštalo je na sve strane, prilike su se redale kao na filmskoj traci, a vidjeli smo i tri gola.

Prvi je zaprijetio Borac u 3. minuti, kada je Zakarić sa nekoliko metara promašio nemoguće. Ubacio je Ziljkić, Salčin nije dobro procijenio let lopte, a Zakarić je glavom iz neposredne blizine glavom šutirao preko gola.

Na drugoj strani odgovorio je Rahmanović, koji sa 30-ak metara šutira pored gola. Potom je u dva navrata pokušao i Tatar, ali je prvi put njegov udarac iz slobodnjaka odbranio Pavlović, a u drugom slučaju šutirao je preko gola.

I onda opet velika prilika za Borac. Kombinovali su Subić i Danilović, koji je uposlio Zakarića, ali je on zakasnio na drugoj stativi i nije najbolje zahvatio loptu. U idtoj minuti Rahmanović je pokušao atraktivno, makazicama, no šutirao je pored gola.

Bordo tim je poveo u narednom napadu autogolom Danilovića. Rahmanović je pokušao dodati do saigrača, a novopečeni A reprezentativac BiH je uklizao i nespretno loptu poslao u svoju mrežu, piše “Faktor“.

Inicijativu je preuzeo Borac, ali su stoperi Dupovac i Miličević izblokirali udarce Vranješa i Lukića, te su spasili svoj gol. U 33. minuti prečka je bila saveznik Sarajeva. Ziljkić je uposlio Vranješa, a kapiten Borca topovski šutirao iz prve i pogodio okvir gola.

Spasa za Kovačevića i Bordo tim nije bilo u 37. minuti. Lukić je šutirao iskosa sa lijeve strane, golman Sarajeva zaustavio njegov pokušaj, ali je lopta došla do Ziljkića, koji se namjesti i zakucao loptu u mrežu.

No, to nije pokolebalo izabranike Vinka Marinovića koji su dvije minute kasnije ponovo poveli. Rahmanović je presjeka aut, izborio se za priliku i pogodio za 2:1.

U 41. minuti Sarajevo je moglo dotući rivala. Pavlović je sa nekoliko metara panterskom intervencijom odbranio pokušaj Pejovića, a u nastavku akcije isti igrač je bio neprecizan iz idealne pozicije.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena Borac je ostao sa igračem manje. Milojević je prekršajem zaustavio Ahmetovića, a sudija Elvis Mujić gostujućem stoperu pokazao je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Kao što se i očekivalo, Sarajevo je dominiralo u nastavku. A samo zahvaljujući golmanu Pavloviću do sredine drugog dijela mogli su doživjeti potop. Prijetili su dva puta Jukić, Rahmanović i Ahmetović, ali je Pavlović zaustavljao sve pokušaje.

I onda je uslijedila kazna. Slobodan udarac izveo je Ziljkić, a Danilović je bio najviši u skoku i glavom je pogodio za 2:2.

No, kao i u prvom poluvremenu, Sarajevo je za dvije minute vratilo prednost, a prekrasan gol postigao je Benjamin Tatar.

Isti igrač je u 90. minuti na asistenciju Fanima postavio konačnih 4:2.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh