Fudbal

Toni Karačić: “Očekujem kvalitetnu igru i pobjedu protiv Željezničara”

Jedan od derbija sedmog kola Premijer lige BiH odigrat će NK Široki Brijeg i FK Željezničar u nedjelju, 13. septembar, na stadionu Pecara.

Toni Karačić - Fena

Trener Širokog Toni Karačić optimističan je uoči nadolazećeg dvoboja.

U pripremi ove utakmice na raspolaganju smo imali i reprezentativnu stanku koju smo iskoristili za mini pripreme u Tučepima, a odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu protiv trećeligaša Zmaja iz Makarske. Igrači jako dobro izvršavaju postavljene zadatke i optimist sam uoči novog derbija“, kazao je Karačić.

Dodao je kako očekuje otvorenu utakmicu.

U goste nam dolazi vrlo dobar suparnik koji je imao evropsku utakmicu ove sedmice, ali siguran sam kako će biti dovoljno svježi u nedjelju. Naše utakmice uvijek su otvorene i ne sumnjam da će i ovaj put biti tako. Očekujem kvalitetnu igru i naravno našu pobjedu“, naglasio je Karačić.

Vezni igrač Širokog Marko Pervan istaknuo je kako se momčad nakon neugodnog poraza u Tuzli dobro rekuperirala, te da im je reprezentativna stanka dobro došla.

Odmorili smo se i sada su naše misli fokusirane samo na Željezničar. Sigurno su kvalitetna momčad, ali imaju i određenih mana koje ćemo iskoristiti i utakmicu okrenuti u svoju korist. Ipak je riječ o derbiju, a on je uvijek motiv više za pobjedu. Istina, bilo bi puno bolje da igramo pred navijačima, ali moramo poštovati naredbe nadležnih“, istaknuo je Pervan.

Kada je riječ o igračkom kadru, šef stručnog stožera Širokog najavio je kako će vjerojatno biti poštedjeti određene igrače koji rade smanjenim intenzitetom na treninzima.

Nedjeljni derbi na Pecari počinje u 18 sati uz izravan prijenos na kanalu Arenasport, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh