Fudbal

Hoće li Vladan Kovačević braniti za Sarajevo protiv Borca?

Hoće li Vladan Kovačević, golman mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, braniti u sutrašnjem derbiju protiv Borca u 7. kolu Premijer lige?

Vladan Kovačević - Faktor.ba

Odgovor na ovo pitanje za sada iz FK Sarajevo nema.

Mladi čuvar mreže povrijedio se u utorak na gostovanju u Moldaviji. U duelu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine naša mlada reprezentacija gostovala je u Kišnjevu (1:1), a Kovačević je branio samo prvo poluvrijeme (zamijenio ga Zlomislić).

Stoga, upitno je da li će stručni štab Bordo tima rizikovati ili će Kovačević propustiti duel protiv lidera na premijerligaškoj tabeli.

Kovačević jučer nije trenirao sa saigračima

Kovačević je propustio jučerašnji trening Bordo tima, a ukoliko ne bude spreman za sutrašnji derbi, mjesto među stativama mogao bi zauzet iskusni Elvis Džafić, koji ove sezone nije branio, a prošle je stajao na golu u dva meča (pobjeda protiv Veleža 2:1 i poraz od Željezničara 1:3).

Male su šanse da će meč od prve minute početi iskusni stoper Besim Šerbečić, koji je zbog povrede van terena od 19. augusta (povrijedio se prije meča pretkola Lige prvaka protiv Connah’s Quay Nomadsa). Stoga bi, kao i prijethodnim susretima, mjesto na stoperskim pozicijama trebali zauzeti Amer Dupovac i Hrvoje Milićević.

Duel na Koševu igra se sutra od 20 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport. Meč će suditi Elvis Mujić iz Banovića, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh