Fudbal

Debakl Hrvatske: Portugalci i bez Cristiana Ronalda deklasirali Vatrene

Hrvatska, viceprvak svijeta sa posljednjeg Mundijala, doživjela je težak poraz u Portu u prvom meču Divizije A, grupa 3, u Ligi nacija.

Portugal. Hrvatska - Pixsell

Vatreni su poraženi od Portugala sa 1:4, a domaći sastav je nastupio bez prve zvijezde Cristiana Ronalda.

Puleni Zlatka Dalića dobro su se držali do 41. minute, kada je mrežu Livakovića načeo Jose Cancelo.

Gol možete pogledati na OVOM linku, jer portali zbog autorskih prava ne mogu prikazivati pogotke.

U drugom dijelu Portugalci su nastavili napadati, što je ubrzo donijelo i promjenu rezultata.

Jota je dobio sjajnu loptu u prostor, ušao u šesnaesterac i potom iskosa s desetak metara poslao loptu iposd Livakovića za povećanje vodstva na 2:0. Igrala se 58. minuta.

Nekih 12 minute kasnije nova promjena rezultata. Vatreni su u to vrijeme pojačali agresivnost, ali nije pomoglo.

Joao Felix je nakon dobre akcije Portugalaca pucao s više od 20 metara i poslao loptu ispod ruke Livakovića za 3:0 Portugala.

Do kraja susreta, Vatreni su pokušali da smanje zaostatak, što im je i uspjelo u 91. minuti kada je Petković postigao gol nakon dodavanja Rebića.

Konačnih 4:1 postavio je Silva u 95. minuti.

Podsjetimo, danas su ranije najbolji reprezentativci Crne Gore, koje s klupe predvodi bivši selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić, s Kipra su donijeli tri velika boda na premijeri novog izdanja Lige nacija, Divizije C.

Crna Gora je sa 2:0 nadigrala Kipar, koji je često znao u kvalifkikacijama za Euro i Mundijal biti “nagazna mina” za naše nogometaše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh