Fudbal

Liga nacija / Odlični Zmajevi iznenadili Italiju i osvojili veliki bod u Firenci

Bila je to ujedno prva utakmica selektora Dušana Bajevića i sjajan debi na klupi BiH.

Bonucci i Džeko - SCsport.ba

Reprezentacije Italije i Bosne i Hercegovine podijelile su bodove na stadionu “Artemio Franchi” u Firenci u okviru prvog kola Lige nacija odigravši neriješeno 1:1. Bila je to ujedno prva utakmica selektora Dušana Bajevića i sjajan debi na klupi BiH, piše “Klix“.

Prvo poluvrijeme večerašnje utakmice u potpunosti je pripalo Italiji, koja je žestoko krenula pa je već u 12. minuti Chiesa imao dobru šansu nakon asistencije Insignea. Ipak, šutirao je loše pa je lopta otišla pored gola.

Nastavljala je Italija s pritiskom, a šest minuta kasnije imala je dobru priliku iz slobodnog udarca. Na kraju je udarac Insignea otišao preko gola. Iako su izabranici Roberta Mancinija dominirali na terenu te uputili veliki broj šuteva ka Šehićevom golu, čini se da i nisu imali nekih rješenja do odlaska na odmor pa u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra Insigne je ušao s lijeve strane u sredinu, šutirao desnom nogom, ali je Šehić bio na mjestu i odbranio njegov pokušaj. Dvije minute kasnije Zmajevi su imali prvu veliku priliku na utakmicu. Hodžić je izašao ispred Donnarumme, prošao ga je, a iz gotovo “mrtvog ugla” pogodio je stativu.

Počele su se redati prilike pa je Italija ekspresno dogovorila stativom na drugoj strani koju je pogodio Insigne, a u 57. minuti uslijedio je hladan tuš za domaćine. Višća je centrirao iz kornera, lopta je nakon nekoliko odbijanja došla do Džeke koji rutinski pogađa i donosi Zmajevima vodstvo u Firenci.

Kraj utakmice u Firenci. Italija-Bosna i Hercegovina 1:1!
Dobra igra Zmajeva!?⚽️???
#zmajevi

Objavljuje Nogometni savez Bosne i HercegovinePetak, 4. rujna 2020.

Zadovoljstvo u našem sastavu trajalo je samo deset minuta kada je Italija izjednačila. Sensi je uputio udarac, lopta je na putu do gola pogodila Šunjića, promijenila smjer i završila iza leđa nemoćnog Šehića.

Mogla je Italija brzo i preokrenuti kada je Florenzi šutirao, ali je Šehić sjajno odbranio. U 75. minuti Italija je uz puno sreće mogla ponovo do pogotka. Insigne je šutirao, lopta je išla daleko od gola, ali je Zaniolo uspio nekako da je udari i njegov nekontrolisani šut je otišao van okvira gola.

Bajevićevi izabrani su uspjeli do kraja meča odoljeti svim napadima Italije te su osvojili veliki i iznenađujući bod u Firenci.

Zmajevi već u ponedjeljak igraju utakmicu drugog kola Lige nacija protiv Poljske.

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh