Fudbal

Zabrinjavajući podaci za Kloppa: Liverpool izgubio 43 posto utakmica od sredine februara

Aktuelni prvak Engleske, ekipa Liverpoola, izgubila je čak 43 posto utakmica od 18. februara, odnosno u tom periodu doživjeli su sedam poraza.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Liverpool je pomenutog 18. februara izgubio u prvom meču osmine finala Lige prvaka od Atletico Madrida u gostima rezultatom 1:0, nakon čega ih je u ligi pobijedio Watford, što im je ujedno bio i prvi poraz u Premiershipu u prošloj sezoni.

Nakon toga pobijedio ih je Chelsea u FA Cupu rezultatom 2:0, zatim još jednom Atletico Madrid, ovaj put na njihovom Anfieldu u uzvratnom meču, a do kraja prvenstva u Engleskoj doživjeli su još dva poraza. Prvo ih je Manchester City pobijedio rezultatom 4:0, a zatim Arsenal na Emiratesu sa 2:1.

U prvom meču nove sezone koji je odigran u subotu, Liverpool je izgubio od Arsenala u susretu Community Shielda, što im je ukupno sedmi poraz od sredine februara, prenosi “Klix“.

Jurgen Klopp rekao je da će Liverpoolu puno teže biti odbraniti naslov prvaka i da će njegovi igrači morati igrati još bolji nogomet ukoliko opet žele biti na vrhu Premiershipa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh