Fudbal

Premijer liga BIH / Odlična Mladost golom Hiroša pobijedila Olimpik

Na otvaranju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Mladosti u Doboj-Kaknju slavili su protiv Olimpika rezultatom 1:0…

Mladost - Olimpik - Agencije

Na otvaranju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Mladosti u Doboj-Kaknju slavili su protiv Olimpika rezultatom 1:0 i tako nastavili sjajan niz protiv sarajevskih ekipa u kojima su ostali neporaženi nakon prvog dijela sezone (remi sa Sarajevom 2:2, pobjeda nad Željezničarom 1:0, kao i sada nad Olimpikom).

Bila je to prilika da na klupi Olimpika debituje Nemanja Miljanović i debi će pamtiti po dobrom, pošto je njegov tim odigrao još jedan odličan meč.

Otvaranje utakmice pripalo je gostima. Olimpik je u prvih dvadesetak minuta bio bolji rival, prijetio je, ali bez konkretnog rezultata i šuta u okvir gola.

Najbolju šansu na otvaranju imao je Amer Hiroš ali je njegov udarac Hadžić odbranio. Kako se poluvrijeme bližilo, tako je Mladost bila sve bolja.

Imali su domaći dvije poluprilike preko Nedima Hadžića, da bi kapiten Hiroš u posljednjim trenucima prvog dijela lijepim golom doveo svoj tim u vodstvo.

To je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku su se stvari odvijale baš onako kako su domaći željeli. Prilika i furioznog fudbala nije bilo, a ako je neko prijetio, to je bio upravo tim Mladosti.

Dva puta je golmanu gostiju zaprijetio Anes Vazda, ali je bio neuspješan, baš kao i Muamer Adžem na drugoj strani glavom nakon kornera.

Ostalo je 1:0, tako da su domaći upisali još jednu vrlo vrijednu pobjedu ove sezone, drugu uzastopno poslije pobjede nad Željezničarom na Grbavici. S druge strane, Olimpik ostaje i dalje jedini tim bez bodova ove sezone, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh