Fudbal

Zrinjski pobijedio Differdange i plasirao se u naredno pretkolo Evropske lige

Zrinjski-Differdange

Zrinjski je opravdao epitet favorita i protiv luksemburškog predstavnika slavio pobjedu rezultatom 3:0

Zrinjski je porazio luksemburškog predstavnika Differdange rezultatom 3:0 na stadionu pod Bijelim Brijegom te na taj način ostvario plasman u drugo pretkolo Evropske lige.

Prvi pogodak na večerašnjem susretu postigao je Nemanja Bilbija u 37. minuti, i to nakon asistencije Anesa Mašića. Dvije minute kasnije veliku grešku odbrane gostiju iskoristio je Miloš Filipović koji je laganim lobom povisio na 2:0.

Prethodno je dobru priliku za bh. tim u 24. minuti propustio Bilbija, koji je ovog puta s pet metara slabijom desnom nogom šutirao preko gola. U nastavku susreta veliku priliku za Zrinjski propustio je Barbarić koji je iz neposredne blizine glavom pogodio golmana gostiju Strausa. U 78. minuti golman Differdangea uspio je odbraniti i šut Ognjena Todorovića.

Nakon kornera u nastavku rezervista Josip Ivančić u debiju u dresu Zrinjskog postiže pogodak za 3:0. Asistirao je junior Ivan Bašić.

Gosti, s druge strane, nisu ozbiljnije zaprijetili domaćem golu. Meč je igran bez prisustva gledalaca zbog opasnosti od širenja pandemije koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh