Fudbal

Katalonski mediji: Mesi je izabrao novi klub

Argentinac navodno prelazi u Mančester siti na čijoj klupi sjedi Pep Gvardiola

Lionel Messi - Goal.com

Vijest koja je uzdrmala sportsku javnost bila je da Lionel Mesi želi da napusti Barcelonu, u kojoj je proveo 20 godina.

Katalonski mediji, prije svih “RAC1”, koji je uostalom i prvi prije nedjelju dana naveo da Argentinac namjerava da ode sa Kamp Nou stadiona, prenose da je Mesi odabrao klub u kojem želi da nastavi karijeru. To je, kako se navodi, Mančester siti, na čijoj klupi sjedi Pep Gvardiola.

U tekstu piše da je najbolji fudbaler svijeta prije tri dana zvao svog nekadašnjeg šefa i tom prilikom izrazio želju da ode na Ostrvo. Mesi i Gvardiola su sarađivali u Barseloni u periodu od 2008. do 2012, a mnogi smatraju da je ta ekipa Blaugrane bila najbolja, odnosno najdominantnija u historiji fudbala.

Tada su osvojili tri LaLige, dvije Lige šampiona, te dva Kupa kralja. Zaključuje se da će dosta zavisiti i od uslova prelaska, odnosno da li će i koliko Mančester siti morati da plati obeštećenje Kataloncima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh