Estrada

Neuer izveo čuveni hit Jasmina Stavrosa

Manuel Neuer najbolji golman na svijetu, koji je prije dva dana odbranama donio Bayernu naslov prvaka Evrope, zaslužio je hrvatski pasoš, pišu hrvatski mediji.

Legendarni golman se za osvajanje Lige prvaka pripremao na svojoj omiljenoj ljetnoj destinaciji – Brelima na Makarskoj rivijeri, bazi odakle je kretao na izlete po cijeloj Dalmaciji.

Ključni igrač Bayernovog osvajanja Lige prvaka i naslova Njemačke na SP-u se, kao i svake godine na ljetovanju u susjednoj zemlji, nasmijan fotografirao sa baš svakim ko ga je pitao. Podijelio je par hiljada autograma i popričao sa nešto manje ljudi. Nigdje i nikada nije izigravao zvijezdu ili tražio poseban tretman. Neuer se svakog ljeta na odmoru u Dalmaciji može vidjeti obučen u najobičniju ljetnu odjeću te u skromnim birtijama i restoranima.

Najviše su odjeknule snimke na kojima na dalmatinskim otocima u društvu sa lokalcima pjeva i to tako da se vidi kako zna riječi “Oj, Zagoro, lijepa li si…” i “Nek ti kušin bude stina…” Neuer je ove, ali i brojne druge pjesme zavolio nakon što ga je s njima upoznao njegov trener Toni Tapalović. Nakon toga je zavolio i hrvatsku obalu, na kojoj već godinama ljetuje. Na kraju je na Pelješcu uživao u punjenim paprikama na akciji “platiš tri, dobiješ dvije”, a do osebujne krčme sa ovakvom ponudom dovezao se prastarim Porscheom. Upravo odatle dolazi novi snimak kako pjeva poznatu pjesmu Jasmina Stavrosa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh