Fudbal

Slovan Bratislava i Priština ostali bez Evrope zbog koronavirusa

Evropski nogometna organizacija (UEFA) registrovala je sa 3:0 dvije utakmice Lige prvaka i Europske lige jer se gostujuće ekipe Slovana iz Bratislave i Prištine zbog karantina i više pozitivnih testova na koronavirus nisu mogle pojaviti u zakazano vrijeme.

Korona, nogomet / Ilustracija -Pixabay

Slovački Slovan nije mogao 21. augusta na Farske otoke pa je tamošnji prvak Klaksvik Itrottarfelag prošao u 2. kolo Lige prvaka, dok je Lincoln Red Imps iz Gibraltara prošao nauštrb Prištine u 2. kolo Europske lige.

Priština je doputovala na Gibraltar na dan utakmice 18. augusta, ali je više igrača bilo pozitivno, pa je cijela ekipa morala u karantin. Klaskvik će tako u 2. kolu gostovati kod Young Boysa, a Lincoln dočekati luksemburški Union.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh