Fudbal

Igor Tudor nastavlja karijeru kao Pirlov pomoćnik u Juventusu

Hrvatski fudbalski stručnjak Igor Tudor nastavit će karijeru kao pomoćnik novog trenera italijanskog Juventusa Andrea Pirla, javlja Anadolu Agency (AA).

Igor Tudor - Goran Stanzl/PIXSELL

Igor Tudor od danas više nije trener Bijelih nakon što je prihvatio ponudu Juventusa i Andree Pirla čijem se timu priključuje, objavljeno je na web-stranici Hajduka.

U svom drugom mandatu Tudor je proveo osam mjeseci na klupi Hajduka koje ih je vodio u 18 službenih utakmica.

Iz Hajduka su mu poželjeli puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri, a objavili su i njegovu oproštajnu poruku.

Teško je bilo što reći, dugo sam vagao, donio sam odluku onako kako sam osjetio i hvala Hajduku na razumijevanju. Ovih šest mjeseci bili su turbulentni, stresni, i svjestan sam da rezultati nisu bili onakvi kakvi su trebali biti. Znam da će određeni dio ljudi biti razočaranim mojim odabirom i najviše mi je žao zbog podrške koju smo imali. Želim samo da date podršku novom treneru jer to nije niti malo lagan posao. Miran sam jer ostavljam Klub ljudima koji vode kvalitetnu sportsku politiku“, između ostalog je istakao Igor Tudor.

42-godišnji hrvatski stručnjak ranije je obnašao dužnost trenera PAOK-a, Karabukspora, Galataraya i Udinesea.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh