Fudbal

Bayern pobijedio Lyon i zakazao spektakularno finale s PSG-om

Nogometaši Bayerna plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su večeras na stadionu “Jose Alvalade” u Lisabonu pobijedili Lyon rezultatom 3:0. U nedjeljnom finalu snage će odmjeriti s PSG-om.

Bayern Munchen - Imago Images

Konačni rezultat nije se mogao naslutiti nakon prvih 17 minuta utakmice budući da je Lyon promašio dvije zaista odlične šanse za gol. Prvu priliku imali su već u 4. minuti kada su Bavarci izgubili loptu na centru, odlična lopta je došla u noge Depayu koji izbija ispred Neuera i zaobilazi ga, ali je otišao previše u stranu i pucao kraj gola.

U 17. minuti Ekambi je pobjegao Bayernovoj odbrani, Alaba ga je stigao, ali Lyonov napadač ga se riješio i onda s pet metara gađao prvi ugao i pogodio stativu.

Kazna je stigla već u narednom napadu. Gnabry je primio loptu na desnoj strani, prošetao se ispred Lyonove odbrane i onda strašnim udarcem pogodio rašlje

Nije se tu Bayern zaustavio pa je do 33. minute udvostručio prednost. Perišić je prošao po lijevoj strani i oštrom loptom našao Lewandowskog koji s tri metra promašuje zicer, ali lopta se odbija u noge Gnabryju koji zakucava u gol. Ujedno je 0:2 bio rezultat prvog poluvremena, prenosi “Radiosarajevo“.

Samo što se krenulo s centra Bayern je mogao zapečatiti sudbinu Lyona. Davies je fantastičnom loptom proigrao Perišića koji izbija sam pred Lopesa, ali je pucao ravno u golmana.

Kazna je mogla uslijediti sedam minuta kasnije. Dembele je sjajno proigrao Aouara koji nalazi Ekambija na drugoj stativi. Sam je bio ispred Neuera, ali je Bayernov golman i to odbranio.

Do kraja meča gledali smo jalove napada Lyona, a sudija je zbog ofsajda u 80. minuti poništio gol Coutinhu. Na kraju je Lewandowski lijepim golom na asistenciju Kimmicha zapečatio prolaz Bavaraca u finale.

Bayern će u finalu Lige prvaka igrati protiv PSG-a, a ova utakmica na rasporedu je u nedjelju s početkom od 21 sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh