Fudbal

Premijer liga BiH / Nezaustavljivi Željezničar ostvario sigurnu pobjedu i na gostovanju kod Slobode

Fudbalski klub Željezničar gostovao je danas u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kod tuzlanske Slobode na stadionu Tušanj, a Plavi su slavili rezultatom 2:0.

Željezničar - Sloboda - Klix.ba

Osim je u ovaj susret ušao s tri promjene u odnosu na duel s Borcem. U početnih 11 mjesto je zauzeo Mladen Veselinović, debitant u dresu Plavih – Luka Miletić je zamijenio suspendovanog Franeta Ikića, dok je umjesto povrijeđenog Luke Juričića večeras od prve minute nastupio Ivan Lendrić.

Upravo je Lendrić doveo Plave u vodstu u osmoj minuti susreta. Željezničar je mnogo bolje otvorio susret, a nakon centaršuta Semira Štilića Lendrić je šutirao i poslao loptu iza leđa Golubovića.

Nakon početne terenske inicijative gostujuće tima Sloboda je sredinom prvog poluvremena uspjela doći do četiri kornera, ali nisu ozbiljnije ugrozili golmana Plavih – Fejzića. Prvu dobru priliku Sloboda je imala u 28. minuti susreta. Tomašević je poslao dobru loptu za Maksimovića, nogometaš Slobode stigao je do nje prije Fejzića, ali nije uspio zatresti mrežu gostujuće ekipe.

Sloboda je ponovo zaprijetila u 34. minuti susreta. Mujagić je šutirao, ali pravo u dobro postavljenog Fejzića. Već u narednom napadu na drugoj strani je veliku priliku promašio Veselinović. Sjajno je centrirao Šehić, ali krilni nogometaš Plavih nije bio precizan. Plavi su potom prijetili preko Štilića, ali pokušaj kapitena Plavih izblokirala je odbrana domaćih.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Mehmed Alispahić nakon dodavanja Štilića, ali ni on nije bio precizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Željezničar.

U prvih 15 minuta igre u nastavku susreta nismo vidjeli niti jednu pravu priliku. Štilić je loše šutirao iz slobodnog udarca, a napadači Slobode nisu ozbiljnije ugrozili Fejzića. Sloboda je u drugom poluvremenu prvi put ozbiljnije zaprijetila u 61. minuti. Centrirao je Tomašević, Fejzić je već bio savladan, ali do lopte nije došao Ristić.

Domaći su potom zaprijetili preko Mujagića u 63. minuti, ali je njegov udarac nakon centaršuta Beganovića završio iznad prečke Fejzićevog gola. Tri minute kasnije pokušao je Damir Sadiković, a njegov pokušaj završio je pored desne stative gola Fejzića.

Plavi su u 74. minuti došli do dva gola prednosti. Štilić je upisao još jednu asistenciju, a rezervista Mujezinović pogodio je u četvrtoj uzastopnoj utakmici u Premijer ligi BiH ove sezone. Ostalo je do kraja susreta na Tušnju 2:0 za Željezničar.

Plavi nakon četiri odigrana kola imaju maksimalnih 12 bodova na svom kontu i lideri su na tabeli. Sloboda je sedma sa četiri osvojena boda, prenosi “KlixKlix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh