Fudbal

Dva slučaja koronavirusa u Atletico Madridu, svi igrači su u samoizolaciji

Atletico Madrid rebao bi u četvrtak odigrati utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Leipziga, ali u Madridu se pojavio ozbiljan problem.

Koronavirus - Zena.blic.rs

U posljednjem setu testova na koronavirus pronađena su dva pozitivna. Nije poznato je li riječ o igračima prve momčadi ili samo o članovima kluba koji su otputovali u Lisabon.

Odmah su obavijestili nadležne

Zaraženi nisu identificirani javnosti, ali iz kluba su odmah kontaktirali Španjolski nogometni savez i Uefu, nakon čega su dobili i detaljne upute što i kako dalje.

S obzirom na to da je do utakmice s njemačkom momčadi ostalo dovoljno vremena, svi igrači kao i osoblje koje će putovati u Lisabon, gdje će se igrati završnica Lige prvaka, bit će svakodnevno testirani sve do odlaska na put. Oni pozitivni ostaju u karanteni.

Najnoviji rezultati testiranja na koronavirus pokazali su dva pozitivna rezultata. Igrači su u samoizolaciji u svojim kućama. Odmah nakon saznanja o rezultatima testiranja obavijestili smo meritorne organe koji su nam predali upute kako se dalje ponašati“, stoji u izjavi Atletica, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh