Fudbal

Dudić: Presudili borbenost i želja, pobjedu posvećujem navijačima i predsjedniku Hasiću

Pokazali smo inat nakon poraza u prvom kolu i činjenice da su nas mnogi otpisali i napravili dodatni pritisak. Teško je bilo tokom minulih sedam dana. Večerašnji meč dodatna je potvrda da vrijedimo. Zrinjski ima veći budžet od nas, odličnu ekipu, a mi smo uspjeli pobijediti i to zasluženo“, izjavio je Dudić nakon meča

Velež je ostvario pobjedu nad Zrinjskim u drugom kolu Mtel Premijer lige i ujedno u prvom susretu u noćnom terminu na stadionu “Rođeni“.

Konačnih 2:0 u korist domaćina razveselilo je i trenera Feđu Dudića, koji je postao veliki ljubimac navijača Veleža.

“Smatram da su presudili naša borbenost i želja za pobjedom. Pokazali smo inat nakon poraza u prvom kolu i činjenice da su nas mnogi otpisali i napravili dodatni pritisak. Teško je bilo tokom minulih sedam dana. Večerašnji meč dodatna je potvrda da vrijedimo. Zrinjski ima veći budžet od nas, odličnu ekipu, a mi smo uspjeli pobijediti i to zasluženo“, izjavio je nakon meča Dudić.

S druge strane, trener Zrinjskog Mladen Žižović nije mogao biti zadovoljan.

“Čestitam Veležu na pobjedi. U prvom poluvremenu u periodu naše dominacije primili smo nespretan gol. Smatram da smo tad morali bolje reagovati. Pokušali smo kasnije s izmjenama, ubacio sam neke ofanzivne igrače, neke čak stavio i na neprirodne pozicije kako bismo išli na sve ili ništa, ali nismo uspjeli. Žalostan sam zbog načina na koji smo izgubili. Nismo bili pravi, a da jesmo osvojili bismo minimalno jedan bod. Sreća je što imamo utakmicu u srijedu, pa imamo priliku za popravni”, rekao je.

U narednom kolu Zrinjski je domaćin Radniku, dok će Velež u goste Širokom Brijegu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh