Fudbal

Velež i Zrinjski spremni za derbi: Po prvi put se igra pod reflektorima

Gradski derbi u Mostaru i za Velež i za Zrinjski je utakmica godine već dvije decenije.

Velež i Zrinjski spremni za derbi - PR / Haber.ba

Ovog puta bez obzira što će se igrati bez prisustva publike meč će za Velež imati posebnu važnost, a razlog je činjenica da će se po prvi put jedan domaći meč igrati pod svjetlima reflektora.

U knjigama Veleža će pisati da je ovo prva utakmica koja će se igrati pod reflektorima na stadionu Rođeni. Željno isčekujemo meč. Teško je bilo nakon prvog kola. Doživjeli smo težak poraz od Željezničara. Nismo totalno nezadovoljni igrom, ali kada izgubiš 3:0 nemaš šta pričati, već čekati priliku za popravak. Nadam se da će nakon subote biti jasno da je to bio loš dan, rekao je trener Feđa Dudić.

Velike nade polaže i gostujući trener Mladen Žižović.

Smatram da smo ovog puta u psihološkoj prednosti. Nastojati ćemo iskoristiti Veležov imperativ i u strpljivoj igri dokazati da smo najuspješniji kolektiv u Premijer ligi otkako se ona igra na tlu cijele Bosne i Hercegovine. Velež je napravio iskorak što se tiče igre i pristupa. Bazirani su na dobroj igri, posebno na domaćem terenu i imaju dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Očekujem pozitivan rezultat, rekao je.

I kapiteni Adnan Bobić i Pero Stojkić imaju velika očekivanja od derbija.

Bit će teško bez naših navijača, koji su oduvijek naš 12. igrač. Na nama je da izađemo na teren, damo maksimum i operemo obraz nakon Grbavice, dodao je Adnan Bobić.

Derbi nije derbi bez navijača. Znamo šta nama derbi znači, kao i Veležu. Dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat, izjavio je Pero Stojkić, kapiten Zrinjskog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh