Fudbal

Uvjerljiva pobjeda Željezničara protiv Veleža

Lendrić je uspisao dvije asistencije i gol

Željezničar, Velež - Fokus

Nogometaši Željezničara su u okviru 1. kola M:tel Premijer lige BiH na Grbavici savladali Velež sa 3:0.

Prvu šansu na utakmici imao je Velež u 12. minuti, lopta se odbila do Mulića koji je istrčao pred gol domaćih, šutirao, ali je Erić sjajno odbranio. Minutu poslije Željo odgovara, Sadiković proigrava Juričića čiji lob udarac odlazi tik iznad prečke.

Izabranici Amara Osima poveli su u 17. minuti. Mujezinović je gurnuo za Lendrića, ovaj nesebično ubacio u sredinu gdje je Luka Juričić natrčao i doveo Željezničar u vodstvo, prenosi “Fokus“.

Već u 21. minuti bilo je 2:0. Ponovo je odbrana Veleža izigrana na centru, Lendrić je uposlio Mujezinovića koji je istrčao 40 metara i matirao Bobića. U 26. minuti iskosa s desne strane lukavo šutira Lendrić, ali lopta odlazi malo pored gola Veleža.

U 29. minuti Željo postiže i treći gol. Lendrić je iskosa primio loptu, ušao u sredinu, šutirao sa vrha kaznenog prostora i pogodio za 3:0.

U 75. minuti Ovčina iskosa izlazi pred Erića koji mu brani udarac. Cvijanović u 78. minuti šutira, Erić sigurno hvata. U 82. minuti Erić još jednom sjajno brani, a prethodno je šutirao Cvijanović. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh