Fudbal

Od Širokog Brijega do Glazgova: Bivši mladi reprezentativac BiH u otočkom gigantu

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirko Marić, danas će potpisati ugovor sa otočkim velikanom, Rangersima.

Mirko Marić - SCsport.ba

Marić, koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u Osijeku, stigao je u Glazgov, gdje bi trebao potpisati ugovor sa Rangersima.

Ekipa Stevena Gerrarda dobit će pojačanje u napadu, a od svega će profitirati i Osijek. Inače, Marić će biti treći fudbaler iz hrvatskog fudbala koji stiže na Ibrox, pošto tu već igraju Borna Barišić i Nikola Katić.

Za igrača, koji je karijeru počeo u Širokom Brijegu, zainteresovani su bili brojni evropski klubovi, a najviše pažnje privukao je ambiciozni Silvio Berlusconi koji želi izboriti Seriju A sa svojom Monzom već u prvoj sezoni u drugom rangu.

Ipak, Marić je odabrao giganta otočkog fudbala koji je osvojio čak 54 titule prvaka Škotske u svojoj historiji, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh