Fudbal

Udarac za Bayern pred završnicu Lige prvaka: Defanzivac van terena mjesec dana

Defanzivac francuske reprezentacije i Bayerna Benjamin Pavard pauzirat će četiri do šest sedmica nakon što je na treningu njemačkog prvaka povrijedio ligamente u lijevom članku, objavio je “L’Equipe”.

Benjamin Pavard - SCsport.ba

Iz Bayerna su potvrdili kako se Pavard povrijedo, ali nisu objavili koliko će dugo izbivati s terena.

Francuz će po svemu sudeći propustiti uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja 8. avgusta, a potom i završni turnir Lige prvaka u Portugalu.

Bavarci su u prvom susretu u februaru u Londonu pobijedili Chelsea 3:0 i teško je vjerovati da će na svom stadionu ispustiti veliku prednost.

U slučaju prolaska u četvrtfinale, Bayern će 14. avgusta u Lisabonu odmjeriti snage protiv boljeg iz susreta Barcelone i Napolija. Prvi susret je završio 1:1, a revanš je 8. avgusta na Camp Nou, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh